Ouders aan het woord

Ouders aan het woord

Ouder van een leerling Het Perron

Nadat onze zoon door omstandigheden al een tijd niet naar school was geweest in contact gekomen met Overstag.
Hier stonden wij in eerste instantie redelijk sceptisch tegenover, ingegeven door verhalen uit het (verre) verleden.
Nu, aan het einde van het traject, niets anders dan lof voor de medewerkers van Overstag.
Vanaf het moment van de intake, tot aan het moment van afscheid nemen, is onze zoon prima begeleidt.
Altijd was er ruimte voor overleg in een zeer open sfeer.
Zijn mentor en de overige medewerkers hebben er alles aan gedaan om de juiste setting voor onze zoon te creëren zodat hij zich thuis en op zijn gemak zou voelen.
De rust die heerst in het schoolgebouw is heel bijzonder.
Wat ons betreft een aanrader als het in het reguliere onderwijs, om welke reden dan ook, even niet lukt.

 

Ouder van een leerling Het Perron

Onze zoon is aan het eind van de 2e klas Het Perron naar Overstag gegaan. Hij wilde hier vrijwillig naartoe omdat hij zelf heel goed doorhad dat het op de manier waarop het ging niet goed zou komen.

De school was hem te groot, te druk, hij had geen overzicht, kon zich niet concentreren, raakte gestresst en uiteindelijk erg gedemotiveerd, kreeg conflicten met docenten en voelde zich onbegrepen. Hij liep grote achterstanden op en zijn schoolresultaten kelderden en had cijfers waarmee hij eigenlijk niet over kon naar de derde klas..

Uiteindelijk kreeg hij “groen licht” om een traject te starten op Overstag, en binnen twee weken zag hij het weer helemaal zitten!

Wat hij nodig had was intensieve begeleiding, geholpen worden met planningen maken, en dit vooral op een rustige manier, die heel prettig was voor hem.

Zijn resultaten gingen met sprongen vooruit waardoor hij weer gemotiveerd werd en zelfs weer schik kreeg waarmee hij bezig was. Hij vond de gesprekken die hij hier had wél zinvol en (meestal) niét vervelend om te voeren. Dit is naar onze mening het resultaat van de kleinschaligheid en daarmee rust die Overstag uitstraalt en natuurlijk zeker de goede inzichten van de docenten, met daarbij precies de goede benadering.

Omdat deze kleinschaligheid zo goed bleek te werken voor onze zoon is in overleg gekozen om na zijn traject op Overstag naar speciaal voorgezet onderwijs te gaan, waar op een soortgelijke manier gewerkt wordt.

 

Ouder van een leerling Ichthus College

Onze zoon liep na twee jaar vast op een school met veel leerlingen. Hij ging ten onder in de massa, kreeg veel prikkels, had te veel aandacht nodig en kon uiteindelijk te weinig goede resultaten boeken. Er was dus geen ‘match’ tussen hem en school, waarbij onze dochter prima functioneert op dezelfde school. Op Overstag is hij erg goed begeleid met de nodige persoonlijke aandacht. Vanaf de eerste dag is hij met plezier naar deze tijdelijke school gegaan. Na een periode van zes weken heeft hij zijn plaats gevonden op een kleinschalige school waar het gelukkig prima met hem gaat.

 

Ouder van een leerling Het Perron

Je wordt gebeld door school. Het gaat niet goed met jullie zoon. We kunnen hem toch niet de begeleiding geven die hij zo nodig heeft. Eerst stort je wereld een beetje in. Maar door adequaat doorpakken van alle betrokkenen, maar vooral door Overstag, kon onze zoon de dag erop al starten bij Overstag. Onze zoon ging weer groeien, maakte zijn werk. Hij deed het goed. Hij liet zien dat hij het, met de juiste begeleiding, goed kan doen op school. Ook het traject daarna was prettig. Er werd gekeken naar een passende school die wel de begeleiding aan zou kunnen bieden. Met korte, duidelijke communicatie en een veilig gevoel, is onze zoon geboden wat hij zo hard nodig had. Hiermee kwam hij weer in zijn kracht en wordt school misschien toch weer een succesverhaal”.

Jennifer

 

Ouders van een leerling van het Rembrandt College

Onze zoon is in maart 2017 gestart op Overstag. Boos, moe, geen vertrouwen in school, docenten en zichzelf en erg kwetsbaar.
Hij is enorm goed opgevangen door het team op Overstag. Al snel kwam er rust, voor het hele gezin!
De expertise, de fijne samenwerking, het begrip, de nieuwe inzichten, de adviezen en de spannende weg naar een passende vervolgplek zullen wij nooit vergeten.

Inmiddels heeft onze zoon afscheid genomen, spannend om deze inmiddels zo vertrouwde plek los te laten en tegelijkertijd klaar voor de volgende fase!

 

Ouders van een leerling van het Rembrandt College

Onze zoon had een moeilijke start op het voortgezet onderwijs. Hij was erg bang voor de drukte en onverwachte gebeurtenissen. Er ontwikkelde zich een angststoornis.
Na een tijd aangemodderd en hulp via instanties ingeschakeld te hebben volgde de diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Vanuit het Rembrandt College heeft onze zoon de overstap naar de kleinere setting van Overstag gemaakt.  In het begin was dat ook nog moeilijk voor hem maar door de hulp en ondersteuning van het personeel kwam hij steeds een stapje verder. Momenteel gaat het erg goed met hem op een voor hem passende onderwijsplek.

 

Ouders van een leerling van het Ichthus College

Kinderen kunnen in de tijd op de middelbare school problemen krijgen met het functioneren in een grote groep. De redenen kunnen uiteenlopend zijn; moeilijk gedrag, angst, niet kunnen concentreren in grote groepen, etc.

Bij onze dochter waren er meerdere redenen waarom ze zich niet meer op haar schoolwerk kon concentreren. Door haar achterstand in schoolwerk werden de cijfers lager. Haar gedrag en motivatie lieten te wensen over. Zij zat meerdere malen per week in het opvanglokaal of bij de hulpverlening.

Als zij zo door ging zou ze het op deze school niet redden. Het overstappen naar een andere school was ook geen optie. Daar zou ze tegen dezelfde problemen aan lopen.

Van school, geen diploma, wat nu?

Door de school van onze dochter werd de mogelijkheid aangedragen om naar Overstag te gaan. Dit is een school waar kinderen worden opgevangen die op hun eigen school vastlopen. Voor kinderen die door omstandigheden tussen wal en schip dreigen te vallen is Overstag een goede oplossing.

Doordat de klas kleiner was kreeg ze betere begeleiding. Onze dochter kreeg een tweede kans die ze mede door de intensieve begeleiding van Overstag met beide handen heeft aangepakt. Ze is geslaagd en heeft haar diploma.

Overstag, ook jullie bedankt en gefeliciteerd met het resultaat.

 

Diana, moeder van een leerling van Het Perron

Graag wil ik u iets vertellen over mijn ervaringen met Overstag. Ik heb twee zonen. De oudste is bijna 19 en de jongste is 16. Beide zonen hebben een traject gevolgd op Overstag. Mijn ervaring is dat Het Perron en Overstag goed samenwerken: korte lijntjes en veel begeleiding voor leerlingen die dit nodig hebben. Ik vond dit erg fijn. Op Overstag zitten kinderen die veel begeleiding nodig hebben. Overstag straalt rust uit, leerlingen zitten in een kleine klas en krijgen een goede begeleiding. Wat ik ook belangrijk vond is het respect naar elkaar en daar wordt op Overstag veel aandacht aan besteed.

Mijn jongste zoon is inmiddels terug op Het Perron, zit daar in het laatste schooljaar. Hij doet het heel goed en daar ben ik zeer dankbaar voor. Overstag heeft hem de juiste begeleiding gegeven en daar wil graag een compliment voor geven.

 

Ouders van een leerling van CLV

De zorg en het onderwijs, peilers van onze samenleving. Zo belangrijk en zoveel zorgen. Net als vele andere kinderen kwam ook onze zoon thuis te zitten. Veroorzaakt door zijn autisme. Je doet als ouders alles wat binnen je mogelijkheden ligt, maar naar school … dat lukte niet.

Via het Christelijk Lyceum Veenendaal kwamen wij in contact met Overstag. Vlak voor de zomervakantie hebben we een korte kennismaking gehad. Lekker korte lijnen en informeel. Wat kunnen we doen in het belang van jullie zoon?

Na de zomervakantie lukte het niet om terug te keren naar het CLV. Binnen 3 dagen kon er gestart worden op Overstag. Geen les, afspraken maken, uitleveren van planners en toetsen. Lastig, maar mede door de fantastische inzet van de mentoren van Overstag en het CLV kwam er een schitterend rapport tot stand.

Tijdens het schooljaar hebben wij persoonlijke begeleiding ingehuurd. Schoot Overstag tekort? Absoluut niet, maar je doet alles voor je kind. Aan de samenwerking tussen CLV, Overstag en begeleiding kan menig instantie een voorbeeld nemen.

Ook een nieuwe terugkeerbegeleiding naar het reguliere onderwijs van het CLV mocht niet baten. Een mislukking? Zeker niet. We hebben een plek gevonden waar ons kind zich thuis voelt. Wij zijn trots op de ontwikkeling van onze zoon. En Overstag heeft daar een wezenlijke bijdrage aan geleverd.

 

Adres:

Overstag
Ronde Erf 6
3902 CZ Veenendaal
E-mail: info@overstagveenendaal.nl

Telefoon:
0318-751054 kantoor
0318-751217 lokaal

logo-home-e1420540346157