Basisregels

Basisregels Overstag

Voor een goed en veilig schoolklimaat zijn afspraken en regels nodig. Op Overstag werken we met de volgende basisregels:

 

Algemeen

Op Overstag gaan we respectvol met elkaar om. Dit betekent onder andere dat je taalgebruik en je omgang met docenten en groepsgenoten correct is en dat je personeel aanspreekt met meneer, mevrouw en u. Het betekent ook dat je respect hebt voor andermans spullen. Je volgt de aanwijzingen van het personeel op.

 

Schooltijden

Je bent ’s morgens vanaf 08.15 uur welkom op Overstag. Je wacht op het plein of in de pauzeruimte tot de eerste bel gaat om 08.25 uur. Daarna loop je naar het lokaal. Om 08.30 uur gaat de tweede bel en start de les. Je mag overigens alleen in een lokaal zijn als hier ook een docent aanwezig. Na schooltijd verlaat je het schoolterrein en het gebied rondom de school.

 

Te laat komen

Je bent ’s morgens op tijd op school, dat hebben we ook zo met je afgesproken. Mocht je bij de tweede bel nog niet in de les zijn, ben je te laat.

Als je minder dan een kwartier te laat bent, meld je je de volgende schooldag om 08.00 uur in het lokaal bij de docent en krijg je een opdracht totdat de les begint. Ben je later dan 08.00 uur, dan krijg je de volgende dag een laatste kans om je te melden. Lukt dit weer niet, dan krijg je een sanctie opgelegd en is het mogelijk dat je een oproep krijgt voor het spreekuur leerplicht op Overstag.

Ben je meer dan een kwartier te laat, dan blijf je dezelfde dag een uur langer op school.

 

Pauze

De pauzes breng je door in de pauzeruimte of op het plein. Op het plein zijn de fietsenrekken de grens.  Het gebied voor en rond de hoofdingang mag je dus niet gebruiken. Meubilair neem je tijdens pauzes niet mee naar buiten.

Je tas blijft in het lokaal. Alleen tijdens pauzes mag je eten en drinken. Energydrank is niet toegestaan. Afval gaat in de afvalbak of in een van de kliko’s op het plein.

Alleen vóór en na schooltijd en tijdens pauzes mag je gebruik maken van het toilet.

 

Computers

Computers en schoollaptops zijn er alleen voor je schoolwerk. Oortjes gebruik je alleen als dit bij een opdracht hoort en niet voor muziek tijdens het werk. Al het overig computergebruik zoals mailen en het bijhouden van social media doe je niet op Overstag. Tijdens pauzes blijft je laptop in het lokaal.

 

Omgeving

Tijdens schooltijden ben je niet in het winkelcentrum. Voor en na schooltijd ben je niet in de directe omgeving van de school.

 

Mobiele telefoon en smartwatch

Het gebruik van een mobiele telefoon en een smartwatch staan we niet toe op Overstag. Je mag beide meenemen, maar zodra je op het terrein van de school bent, zet je deze uit. Bij aanvang van de lessen gaan je mobiele telefoon en je smartwatch in de kluis en mag je deze ’s middags na schooltijd weer meenemen.

 

Roken

Overstag is een rookvrije school. Je mag dus niet roken en dat geldt niet alleen voor het plein, maar ook voor de directe omgeving van Overstag en tijdens het lopen van en naar de gymzaal.

 

Dagrapportage

Op Overstag krijg je een dagrapportage mee naar huis. Je zorgt er zelf voor dat één van je ouders of verzorgers deze ondertekent. De volgende schooldag lever je de ondertekende dagrapportage in bij je docent.

 

Je eigen school

Tijdens je traject op Overstag kom je niet op of in de buurt van je eigen school en doe je niet mee aan buitenschoolse activiteiten. Lesuitval of een studiedag op je eigen school heeft geen gevolgen voor je rooster op Overstag. Contacten met je school en met docenten gaan via je mentor op Overstag.

 

Als je twijfelt

Soms weet je niet of ergens een afspraak over gemaakt is. Het is dan jouw verantwoordelijkheid om hier naar te vragen. Mocht er een goede reden zijn om van een regel of afspraak af te wijken, overleg je dit met je mentor of met de coördinator van Overstag.

 

Adres:

Overstag
Ronde Erf 6
3902 CZ Veenendaal
E-mail: info@overstagveenendaal.nl

Telefoon:
0318-751054 kantoor
0318-751217 lokaal

logo-home-e1420540346157